Bunny Mansion: Design, Gebruik en Schoonmaakgids

De eerste weken met een Mansion

In deze blog zal ik je alles vertellen over de eerste weken met een Bunny Mansion.

Een konijn is een super leuk dier. Het blijft echter altijd een uitdaging om je konijn een mooi plekje te geven. Veel traditionele hokken zijn gemaakt om buiten te staan en passen totaal niet bij de rest van het meubilair. Wij hebben een BunnyMansion aangeschaft omdat het rennetje wat we hadden veel rotzooi gaf, onhandig schoon te maken was en eigenlijk niet mooi in ons huis stond. We hebben nu al veel plezier beleeft aan de BunnyMansion en ik zal in deze blog uitleggen waarom.

Het design van de mansion


De BunnyMansion heeft een donkergrijze kleur met een blauwe ondertoon. Hij staat heel chique in de woonkamer. Daarnaast heeft hij een klep zodat je makkelijk bij de hooiruif kunt. 

Verder heeft de BunnyMansion spijlen in plaats van gaas. Dit maakt de mansion ruimtelijk, stijlvol en kan je nog lekker naar je konijntje kijken.

Ook heeft de mansion twee ingangen, eentje aan de voorkant en eentje aan de zijkant. Konijnen voelen zich het meest veilig als ze twee ingangen hebben. Van nature willen ze een tweede ingang, dan kunnen ze altijd het hol verlaten als een roofdier voor de ene ingang zit te wachten.

Het gebruik van de mansion


Rambo, ons konijn, vindt de BunnyMansion echt geweldig, hij is helemaal verliefd op zijn nieuwe plekje. 

Op het begin was het even ontdekken waar hij precies naar binnen kon, maar hij had het super snel door. Ook de hooiruif had hij snel gevonden en zijn eerste behoeftes waren netjes in de bak. Konijnen kunnen het verschil in de textuur tussen het kleedje en de houtbrokken goed aanvoelen en dit helpt met het zindelijk maken van je konijn.

Hij ligt heel vaak in de mansion, van languit op zijn buik tot geflopt op zijn zij. De spijlen zorgen voor genoeg lichtinval om alles wat er in de kamer afspeelt goed in de gaten te kunnen houden. Bovendien zorgen ze voor genoeg schaduw zodat het echt als een schuilplekje aanvoelt. We vonden het ook leuk als hij op de klep kon gaan liggen, daarom hebben we een extra fleecekleedje op de mansion gelegd. 

Rambo heeft altijd genoeg en diverse speeltjes in zijn mansion en hij mag 24/7 loslopen in de woonkamer. Hierdoor knaagt hij nooit aan de mansion. De speeltjes zijn natuurlijk veel lekkerder!

De mansion schoonmaken


De BunnyMansion is echt een must-have als je houdt van een schoon huis. De mansion zorgt dat alle rommel ook daadwerkelijk binnen de mansion blijft. Het schoonmaken is nog nooit zo gemakkelijk geweest. Door de klep van de mansion kun je eenvoudig bij het hooi en snel en makkelijk de mansion verschonen.

Bij het verschonen doorloop ik altijd hetzelfde stappenplan. Als eerste haal ik het fleecekleedje eruit en klop ik hem uit boven de poepbak. Zo zorg je ervoor dat er geen grote hooistengels in de stofzuiger komen. Ik heb maar één fleecekleedje op maat, maar ik zou zeker een tweede aanraden. Zo kun je de twee wekelijks afwisselen en dan kan op je gemak het kleedje wassen.Vaak blijven kleine stukjes hooi onderin de hooiruif liggen. Ik verwijder dit meestal met de hand en gooi ook deze in de poepbak.

Vervolgens haal ik de poepbak uit de Mansion en zet ik iets voor de poepbak zodat Rambo niet per ongeluk gaat plassen als ik de bak aan het verschonen ben. 

Dan pak ik de stofzuiger om de mansion goed schoon te zuigen. Ik leeg de poepbak in de vuilnisbak, maak hem nog even schoon met een doekje met azijn en doe er nieuwe hout brokken in. Ik zet de poepbak terug in de Mansion en installeer ik het schone kleedje en voila, een schone BunnyMansion! 

Kortom, de BunnyMansion is echt een geweldig verblijf. Het integreert goed in de kamer en heeft een mooi design. We krijgen veel complimentjes van mensen die hem voor het eerst zien. Daarnaast is de woonkamer een stuk schonen omdat alle rommel in de BunnyMansion blijft en de Mansion is vele malen gemakkelijker schoon te maken dan het rennetje wat we eerst hadden, dit bespaart me wekelijks veel energie. Als laatste, maar zeker het belangrijkste; het konijn blijkt de Mansion ook fantastisch te vinden. Hij ligt heel vaak languit in de Mansion of is met de speeltjes aan het spelen die in de Mansion liggen.