Konijnveilige kabelbeschermers voor ongestoord speelplezier

De 4 beste kabelbeschermers tegen knagen van een konijn

Voor het beschermen van jouw konijn tegen geëlektrocuteerd te worden is het cruciaal om je kabels te beschermen met kabelbeschermers. Een goede bescherming verzekerd jou en je konijn van uren lang speelplezier zonder direct in gevaar te zijn. In deze blog beschrijven we alle kabelbeschermers en waar je ze voor kunt gebruiken, zodat je makkelijk een keuze kunt maken welke bescherming bij jou past.

Welke kabelbeschermer is geschikt voor mij?

Je zit lekker met je laptop voor de buis om je favoriete serie te kijken. Het nieuwsgierig nijntje komt ook eens kijken wat het baasje allemaal aan het doen is. Lekker samen op de bank, wie wil dit nu niet? Maar dan, je let even niet op en jouw konijn heeft gelijk de oplader van de laptop doorgeknaagd…

Dit is natuurlijk enorm frustreren en je kunt jouw konijn wel achter het behang plakken wanneer dit gebeurt. Om dit te voorkomen hebben we een aantal manieren om al jouw verschillende kabels te beschermen tegen fanatieke knagers. Je kunt ze vinden in de webshop onder de categorie kabelbeschermers

Elke kabel die je in huis hebt is anders, de kabel van de stalamp ligt bijvoorbeeld altijd in de hoek en de kabel van de oplader van je mobiel neem je overal mee naartoe. Al deze kabels hebben een ander soort bescherming nodig. We zullen hieronder elke kabelbeschermer toelichten en waar hij voor gebruikt kan worden.

De geribbelde kabelbeschermer

De geribbelde kabelbeschermer is ideaal om kabels mee weg te werken waar je langere tijd niet aan zult komen. Hij is gemaakt van een wat harder plastic dat lastig door te knagen is. Je kunt de kabel er eenvoudig in duwen.

Je kunt deze kabelbeschermer bijvoorbeeld gebruiken voor:

  • De kabel van een stekkerdoos
  • De internetkabel die langs de muur loopt
  • De kabel van een stalamp

Bestel deze geribbelde kabelbeschermer hier!

De gevlochten kabelsleeve

De gevlochten kabelsleeve is bedoeld voor dunne kabels met een kleine aansluiting aan het einde, dit zorgt ervoor dat de kabel over de aansluiting kan. Wanneer je de sleeve indrukt, wordt de ingang wijder en kun de sleeve om de kabel heen schuiven.

Je kunt deze kabelbeschermer bijvoorbeeld gebruiken voor:

  • Iphone lightning kabel: 4 mm
  • USB-C kabel: 6 mm
  • Andere kabels met een kleine adapter

Bestel de gevlochten kabelsleeve hier!

De zelfsluitende kabelbeschermer

De zelfsluitende kabelbeschermer is ideaal voor alle flexibele kabels met een dikkere kabel en/of aansluiting. Deze kabel is steviger dan de gevlochten kabelsleeve, maar nog steeds flexibel genoeg voor kabels die je mee op pad wilt nemen. Je installeert de beschermer eenvoudig door de kabel er in te duwen.

Je kunt deze kabelbeschermer bijvoorbeeld gebruiken voor:

  • Laptop opladers met een dikkere kabel
  • Laptop opladers met een dikke stekker/adapter
  • Voedingkabels van b.v. een monitor.
  • Andere kabels met een dikte van 5-10mm

Bestel de zelfsluitende kabelsleeve hier!

De kabel tape

Als laatste is er ook nog de kabeltape. Met deze tape kun je de randen van de kabels mooi afwerken. De tape is zeer aan te raden om een mooi resultaat te behalen. Daarnaast is de tape te gebruiken om verschillende kabels aan elkaar te tapen, bijvoorbeeld bij een bureau waar veel kabels lopen.

De kabeltape kan gebruikt worden in combinatie met elke kabelbeschermer.

Bestel de kabeltape hier!

Kies de kabelbeschermer die bij je past

De juiste bescherming voor jouw kabels is zeer belangrijk, niet alleen om knaagschade te voorkomen, maar ook om een veilige omgeving te creëren voor onze konijnenvrienden. Of het nu gaat om oplossingen voor minder zichtbare kabels zoals dat van een stekkerdoos of bescherming voor meer flexibele kabels zoals dat van opladers. De juiste keuze draagt bij aan de levensduur van jouw kabels. Investeer verstandig en geef uw konijnen de bescherming die ze nodig hebben voor een harmonieuze leefomgeving.